Sunday, May 29, 2011

Cencaru Belah Belakang..

Cencaru aka Ikan Jaket is one of my favourite fish..
Miss Ieka adalah pemakan ikan yang tegar..
I'm a fish eater..Nyummm!
Janganlah tanye ikan ape yang Miss Ieka makan..terrlalu subjektif soalan tu..
Sebabnya, semua jenis ikan yang HALAL, gerenti Miss Ieka telan..
Oklah, cakap pasal Cecaru Belah Belakang ni Miss Ieka pasti ada berbagai cara penyediaannya..
Ada yang di goreng, kekadang dibakar..
Sambal pulak mengikut citarasa memasing..
Tapi yang penting, kita mesti kasi BELAH dia punya belakang..

Cencaru Belah Belakang

Bahan Kisar: Bawang merah & putih, serai, cili kering, udang kering

Tumiskan bahan kisar sehingga garing..Jangan lupa garam, gula & sedikit perasa..

Buat poket doraemon di kedua-dua belah..

Sumbat kiri..Sumbat kanan..

Sumbat semua..

Masuk oven, pakai pan grill @ kuali biasa semuanya boleh..NO hal punye!

Dah siap pon..Easy kan??

2 comments:

  1. nyummm... my fave dish jugak.. ika.. kamo dan saya punya selera yg sama dear.. yg berbeza kamo kurus.. hohohoho

    ReplyDelete